Νέα έργα στη Θεσσαλονίκη

Συντάκτης: Σ. Λ. | Ελλάδα | σχόλια
egnatia

Νέα έργα για την  Θεσσαλονίκη προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και της «Εγνατία Οδός Α.Ε.». Μάλιστα το μνημόνιο συνεργασίας θα υπογράψουν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος της Εγνατία Οδός Α.Ε., καθηγητής, Παρασκευάς Σαββαΐδης στο δημαρχείο παρουσία του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτου Σιμόπουλου και του αντιδημάρχου Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέα Κουράκη.

Πιο αναλυτικά

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

- «Αναβάθμιση του θαλασσίου μετώπου Θεσσαλονίκης και σύνδεσή του με τα αστικά δίκτυα μεταφορών, την Εσωτερική Περιφερειακή Οδό και τα πολυτροπικά συγκοινωνιακά κέντρα» προβλέπεται η ωρίμανση, προώθηση και υλοποίηση των παρακάτω τριών έργων που περιλαμβάνονται ως χωροτακτικώς εξειδικευμένες αστικές παρεμβάσεις και θα αποτελέσουν διακριτά υποέργα, του Σχεδιασμού Υποδομών της Εγνατία Οδός ΑΕ, στα διοικητικά όρια του δήμου Θεσσαλονίκης:

- Η «Κατασκευή της Πλατείας Διοικητηρίου, με πρόβλεψη κατασκευής πολυτροπικού συγκοινωνιακού κέντρου». Το έργο περιλαμβάνει τη μελέτη και κατασκευή της Πλατείας Διοικητηρίου και των προσβάσεών της, με πιθανή κατασκευή συγκοινωνιακού πολυτροπικού κέντρου, εξασφαλίζοντας την προστασία και την ανάδειξη του υφιστάμενου αρχαιολογικού χώρου.

- «Ανάπλαση της περιοχής Ευαγγελιστριας και ακτινική σύνδεση του θαλασσίου μετώπου με την Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης (Α/Κ Κ8). Το έργο περιλαμβάνει την αναβάθμιση της σύνδεσης του θαλασσίου μετώπου (Λ. Πύργος) μέσω των οδών Εθνικής Αμύνης και Υδραγωγείου με ταυτόχρονη ανάπλαση των «Κήπων του Πασά» και πιθανή πρόβλεψη πολυτροπικού συγκοινωνιακού κέντρου στο σημείο σύνδεσης με την Εσωτερική Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης.

- «Υπογειοποίηση της λεωφόρου Βασ. Γεωργίου στη θέση του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης με κατασκευή Πλατείας Δημαρχείου». Το έργο περιλαμβάνει την οδική σύνδεση από την Εσωτερική Περιφερειακή οδό έως την περιοχή του δημαρχείου Θεσσαλονίκης με ισόσταθμη αναβάθμιση οδών και υπογειοποιήσεις.